Начин на приготвяне
Направете закваската, като в 100 мл от водата разтворите захарта и маята заедно с 1 с.л. от брашното, оставете на топло да втасва.
През това време, в купа пресейте брашното, оформете кладенче и в него добавете солта, останалото количество топла вода и олиото. Прибавете закваската и с шпатула започнете да бъркате до получаването на много, много меко тесто, леко лепнещо по ръцете.
Оформете топка с намазани с олио ръце и поставете в намазана с олио купа, завийте със стреч фолио и поставете на топло да утрои обема си. За тази цел аз ползвам фурната включена на 50 градуса.
През това време натрошете сиренето, настържете кашкавала и разтопете маслото поотделно.
В средата на кръгла тава 28 см, намазана с 2 с.л. разтопено масло, обърнете тестото от купата. С пръсти (без премесване) започнете да теглите тестото към краищата на тавата.
Намажете получения лист 2 с.л масло поръсете със сирене и кашкавал. Сгънете листа на две (като полумесец), намажете с масло, поръсете със сирене и кашкавал. Сгънете отново на две и дърпате с пръсти към края на тавата.
Изравнете тестото, намажете с останалото масло, нарежете на (желаните от вас размери) квадрати и поръсете с малко сирене. Включете фурната на 200 градуса и след като нагрее поставете тавата (без второ втасване). Печете за около 30-35 минути, до златисто-кафяв цвят.