Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Шишчета»Шефталя с агнешко и свинско

Шефталя с агнешко и свинско

Драга МишеваДрага Мишева
Чирак
59332123
Шефталя с агнешко и свинско1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • агнешка кайма - 450 г
  • свинско месо - 230 г
  • лук - 1 глава
  • магданоз - 4 с.л.
  • сол
  • челен пипер
  • лимони - резени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на малки късчета, а лукът се обелва и се реже на четвъртинки. Мели се и се добавя към агнешката кайма.

Овкусява се с подправките на вкус. С влажни ръце се оформят мини кебапчета /около 5 см/ и се нанизват на шишовете. Готовите шишове се оставят в хладилника да престоят около 30 минути.

Пекат се около 15 минути при непрекъснато обръщане и в предварително загрята фурна. Поднасят се с резенчета лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: