Френски крем

06/04/2017
"Доверете ни се, когато ви казваме, че французите разбират от десерти и любов "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 997
  • Преглеждания за месеца60
  • Преглеждания за седмицата19
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг3.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд поставяме нишестето с половината захар и го разбъркваме много добре .

Разбиваме яйцата добре и ги прибавяме към нишестето, като разбъркваме добре.Целта е да се получи гладка смес.

Добавяме останалата част от захарта към млякото и го поставяме на котлона.

След като млякото се затопли, вземаме част от него и слагаме към сместа с яйцата, нишестето и захарта. Разбъркваме много добре като млякото добавяме на малка струйка.

Готовата смес връщаме на котлона като намаляваме котлона на най-слабото и оставяме да ври докато се сгъсти.

Бъркаме непрекъснато за да не се получат топчета. Разливаме крема в купички.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Стоянка  Русенова
Здравей Мария. Малебито няма същите съставки каквито ги има във френския крем.При малебито съставките са мляко,захар, розова вода ,оризово брашно,сироп
При френския крем съставките не са тези .Това е разликата .А за гласуването ,всеки си преценя .
0
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
08.04.2017 08:05
И аз гласувах с две точки, от уважение към рецептата за нишестето, което всички сме опитвали някога :)
0
0
marcheva14
marcheva14
07.04.2017 21:39
М...да. френско нишесте със захар. Благодаря.
1
0
marcheva14
marcheva14
07.04.2017 00:02
Таня, какво му е френското на този крем, та това си е едно малеби, само няма сироп отгоре.??
Не бих гласувала.
1
1
Сия Рибагина
Сия Рибагина
08.04.2017 08:03
Миме, нишестето ще да е френско :)) Е няма такъв смях хаххаха:))
1
0