Свинско филе с панирани патладжани

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
449
1k
834
962
1
Свинско филе с панирани патладжани1 / 2
06/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Сготви25 мин.
Общо45 мин.
Порции4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се измиват и без да се белят се режат на тънки шайби. Нареждат се върху решетката на фурната, а отдолу се поставя тава. Наръсват се със сол.

Оставят се така за 30 минути, за да се отцедят от горчилката. След това се измиват със студена вода и се подсушават с домакинска хартия.

На много ситно се нарязват чесънът и магданозът и се смесват с хлебните трохи. Шайбите патладжан се овалват в брашно, топват се в разбитото яйце и отново се овалват в хлебните трохи, чесъна и магданоза. След това се пържат в сгорещен зехтин, докато станат златисти. Изваждат се от тигана и се нареждат в чиния, застлана с кухненска хартия.

Свинските филета се овалват в брашно, топват се в разбитото яйце и се овалват с овкусените хлебни трохи. Пържат се и от двете страни до златисто.

Ястието се сервира като се редуват слой филе, слой патладжани.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: