Начин на приготвяне
Патладжаните се измиват и без да се белят се режат на тънки шайби. Нареждат се върху решетката на фурната, а отдолу се поставя тава. Наръсват се със сол.
Оставят се така за 30 минути, за да се отцедят от горчилката. След това се измиват със студена вода и се подсушават с домакинска хартия.
На много ситно се нарязват чесънът и магданозът и се смесват с хлебните трохи. Шайбите патладжан се овалват в брашно, топват се в разбитото яйце и отново се овалват в хлебните трохи, чесъна и магданоза. След това се пържат в сгорещен зехтин, докато станат златисти. Изваждат се от тигана и се нареждат в чиния, застлана с кухненска хартия.
Свинските филета се овалват в брашно, топват се в разбитото яйце и се овалват с овкусените хлебни трохи. Пържат се и от двете страни до златисто.
Ястието се сервира като се редуват слой филе, слой патладжани.