Флан от свинско месо

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8382k1
Флан от свинско месо1 / 2
07/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свинска кайма - 500 г
  • яйца - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • хлебни трохи
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • масло - 2 ч.л.
  • магданоз - 1 стрък
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пасираме сока от лимона заедно с обелените скилидки чесън. Оставяме го настрани.

Разбиваме яйцето в купа и прибавяме каймата. Добавяме малко сол и лимоновата смес. След това слагаме щипка от хлебните трохи, нарязания магданоз и заливаме с 2 ч.л. разтопено масло. Разбъркваме добре.

В кръгла форма за кекс, намазана с малко масло, и наръсена с хлебни трохи, изсипваме сместа и слагаме в предварително загрята фурна на 220 градуса за 30 минути, докато се втвърди добре.

Сервираме нарязано на резени, студено или с умерена температура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: