Бъркани козунаци - стара рецепта

07/04/2017
"Заложете на изпитаните рецепти и ще останете очаровани от страхотния резултат "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 150
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разбърква с малко хладко мляко, 1 яйце, малко брашно и 2 лъжици от захарта.Тази смес се оставя да втаса.

Брашното се пресява и върху него се излива втасалата смес. Към млякото се добавят разбитите яйца, захарта и лимона и се излива върху брашното. Замесва се да стане гъсто, с консистенцията на заквасена сметана.

Маслото се налива постепенно и се бърка с лъжица. Оставя се да втаса. След като е втасало се смесва със стафиди.

Подрежда се във формите и отново се оставя да втаса, докато не напълни изцяло формите.

Втасалите козунаци се мажат с жълтък, набождат се с филирани бадеми и се пекат в загрята фурна.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар