Начин на приготвяне
Разтваряме маята в 100 мл затоплено прясно мляко. Пресяваме брашното 2 пъти. Разбиваме яйцата със захарта, като отделяме единия жълтък за намазване на козунака.
В средата на пресятото брашно правим кладенче, в което сипваме разбитите със захарта яйца, разтворената мая, настърганата лимонова кора и маслото. Замесваме меко, не лепкаво тесто, което разделяме на топки и всяка топка поставяме в предварително подмазан с олио найлонов плик, оставяме тестото да втаса.
От всяка топка оформяме фитили, които поръсваме със стафиди и плетем на плитка.
Поставяме козунака в предварително застлана с хартия за печене тава и оставяме да втаса отново. Намазваме с разбития с малко олио жълтък, поръсваме със захар и стафиди.
Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.