Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Козунак»Бъркани козунаци - стара рецепта

Бъркани козунаци - стара рецепта

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8382k1
Бъркани козунаци - стара рецепта1 / 2
07/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Заложете на изпитаните рецепти и ще останете очаровани от страхотния резултат"

Необходими Продукти

  • брашно - 1.5 кг
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 1 1/2 ч. чаша
  • стафиди - 1 ч. чаша
  • яйца - 10 бр.
  • сол - 1 щипка
  • лимони - кората и сока на 1 лимон
  • мая - 1 кубче
  • масло - 1 ч.чаша
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разбърква с малко хладко мляко, 1 яйце, малко брашно и 2 лъжици от захарта.Тази смес се оставя да втаса.

Брашното се пресява и върху него се излива втасалата смес. Към млякото се добавят разбитите яйца, захарта и лимона и се излива върху брашното. Замесва се да стане гъсто, с консистенцията на заквасена сметана.

Маслото се налива постепенно и се бърка с лъжица. Оставя се да втаса. След като е втасало се смесва със стафиди.

Подрежда се във формите и отново се оставя да втаса, докато не напълни изцяло формите.

Втасалите козунаци се мажат с жълтък, набождат се с филирани бадеми и се пекат в загрята фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: