Начин на приготвяне
В купа за месене се слага маята, изсипва се прясното мляко и водата, добавя се захарта. Разбъркват се до разтопяване. След това се слагат яйцето, олиото и солта. Отново се разбъркват.
Брашното се добавя по малко и постепенно, и се омесва меко и незалепващо тесто. Покрива се с фолио и кърпа, и се оставя при стайна температура да втаса за около 1 час. След това тестото се разделя на 4 равни части.
Всяка част се разточва на правоъгълна кора. В единия край, по дългата част, се нарежда тънко нарязан на колелца колбас, като верижка, поръсва се колбасът с кашкавал и се увива на руло.
Рулото се разрязва на малки парчета с ширина около 1-2 пръста. Нареждат се в леко намазнена тава, намазват се с разбито яйце и се поръсват обилно със сусам. Оставят се да втасат за още 15 минути. Пекат се в загрята фурна на 190 градуса до зачервяване.