Начин на приготвяне
Това е рецепта, приготвена от певицата Теди Кацарова. Приготвих я, става лесно и много вкусно. Получава се мека и ароматна закуска, с леко припечена коричка. Рецептата е точна и е сполучлива. Продуктите са за 1/2 доза. На 1 пълна доза по оригинална рецепта има 100 масло и 150 г сирене. На 1/2 доза сложих 40 г масло и 100 г сирене и ми беше достатъчно, т.е. ги промених.
В купа слагаме 125 мл вода, разтваряте в нея кубчето мая, добавяте 1/2 ч.ч брашно и 1/2 супена лъжица захар. Бъркате до получаване на каша. Оставяме я на топло да втаса, като я покриваме с кърпа.
Пресейте брашното в дълбока купа. В отделен съд разбъркайте 1 яйце с 1/4 ч.ч кисело мляко, сол, олио и оцет. След това прибавяме и кваса и разбърквате. При непрекъснато бъркане добавяме предварително пресятото брашно.
Прехвърляме на набрашнена маса и замесете меко тесто. Покриваме тестото с кърпа на топло да втаса за 40 мин, след като го омесим. Получава се меко тесто.
Тестото го набрашняваме, масата също. Разточваме тестото на правоъгълник с точилка. Натрошаваме сиренето в чиния с вилица или с ръка. Намазваме го с разтопено на водна баня масло и поръсваме след това със сирене.
Навиваме на руло. Нарязваме на кръгове рулото. Намазваме си тавата с масло олио и поръсваме леко с брашно.
Подреждаме едно до друго кръговете.Мажем с разбит жълтък най отгоре.Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност за около 30-35 мин.
Източник: Супичка
Коментари