Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Милинки»Милинка Цвете с тиквени семена

Милинка Цвете с тиквени семена

Милинка Цвете с тиквени семена
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
5 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4
"Малко старание и капка въображение са онези неща, които отличават наистина добрите кулинари от останалите"

Необходими Продукти

  • мая - 1 пакет суха
  • вода - 350 - 400 мл хладка
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 равна ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • сирене - 150 г биволско от Жоси
  • галета - 1 с.л.
  • брашно - типово 650 г
  • семена - микс
  • жълтъци - 1 бр. смесен с 2 с.л. олио за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разбърква в 100 мл хладка вода и 2 с. л. типово брашно и оставяме да бухне. Сипва се в пресято брашно в тава, добавя се сол, олио, яйцето, останалата вода и активираната мая. Замесва се меко, гладко тесто.

Намазва се отгоре с олио и оставяме на топло да втаса за 40 минути. Оформя се фитил и се нарязва на малки парченца.

Вземат се 7-8 парчета тесто, сплескват се, в средата се поставя парче биволско сирене и затваряме на топче. Нареждат се в намаслена тава в средата като цвете .Останалите парчета без едно се оформят като квадрат със страни 8 см.

Поставя се в едната страна натрошено сирене и навиваме на малко рулце, което се нарежда по стените на тавата.

След 20 минути в загрята фурна на 100 градуса се намазва с разбит жълтък и олио. Поръсваме с галета и върху топчетата се оформя цветенца от тиквени семена от микса. С останалите се поръсват рулцата.

Последното топче се разточва с ръце на фитил и нарязваме на парчета, с тях се запълва празното място в тавата. Увеличаваме на 170 градуса и печем милинките до зачервяване около 30-35 минути. Поднасяме топли!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: