Агнешко в сос от мармалад

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8382k1
Агнешко в сос от мармалад1 / 2
11/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг. обезкостено и нарязано на кубчета
  • олио - 3 с.л.
  • лук - 2 глави - нарязани на кубчета
  • чесън - 2 скилидки - счукани
  • мармалад - 400 г от цитрусови плодове
  • ябълков оцет - 3 с.л.
  • джоджен - 2 с.л. пресен
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • лют червен пипер - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голям тиган загрейте олиото и задушете лука и чесъна за 5 минути, докато се зачервят. Извадете ги от тигана.

Увеличете огъня и поставете месото в тигана. Запържете го, докато се зачерви.

Добавете мармалада, оцет, джоджена и изпържените лук и чесън в тигана. Разбъркайте добре. Подправете със сол, черен пипер и лют пипер и намалете огъня.

Покрийте съда с капак. Оставете да къкри около 20 минути или докато агнешкото се сготви и стане крехко.

Сервирайте с ориз или картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: