Начин на приготвяне
В хладката вода размиваме маята заедно с киселото мляко, солта и захарта. Прибавяме чубрицата, разбитото яйце и зехтина. Разбъркваме добре.
Добавяме пресятото брашно и омесваме еластично тесто. Оставяме тестото на топло покрито с кърпа, за да бухне.
През това време нарязваме на ситно перата на пресния лук и заедно със сиренето разбъркваме добре.
След като е бухнало достатъчно тестото го разделяме на две части.
Едната част разточваме на средно тънък лист, намазняваме го добре и поръсваме обилно с плънката.
Завиваме на руло и го усукваме. Нарязваме на парчета усуканото руло и завъртаме под формата на цвете. И така с останалата част от тестото.
Готовите цветчета намазваме с яйце и поръсваме със сусам и маково семе. Оставяме ги настрана, за да бухнат малко и печем в предварително затоплена фурна на 200 градуса.
Готовите цветчета покриваме с навлажнена кърпа, за да омекнат. Добър апетит!