Супа с риба и целина

Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Мастър Шеф
1568066473735
Супа с риба и целина2 / 2
12/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Лесна рибена чорба, с която вкусно да похапнете"

Необходими Продукти

  • ориз - 2 с.л.
  • риба - 250 г
  • целина - 1 парче
  • домати - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • кисело мляко - 1 к.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и настържете моркова заедно с целината. Задушете леко с част от маслото. Настържете домата и го прибавете. Залейте с гореща вода и оставете да заври.

Смелете риба по избор, като преди това сте я обезкостили. Прибавете към нея белтъкът от яйцето и половината ориз. Направете от сместа малки кубчета и ги пуснете в кипящата супа. Прибавете останалия ориз.

Разбийте жълтъка и киселото мляко и с тях застройте супата. Накрая добавете остатъка от маслото. Варете докато зеленчуците станат готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: