Начин на приготвяне
Тъй като ястието се приготвя много бързо, е хубаво е всички продукти да бъдат предварително почистени и потготвени, за да може своевременно да ги прибавяте - старият лук нарязан на жулиени, зеления - на ситно, спанакът нарязан на дълги ленти. Сиренето - натрошено, кашкавалът настърган. Пиперът - нарязан на ситно.
В касерола се слага малко олио на дъното и се поставя на котлон да се сгорещи.
Прибавя се нарязания на жулиени стар лук. Разбърква се и се похлупва, оставя се за кратко да се задуши. След няколко минути се поръсва с куркума и сумак (аз ги слагам на око, но може би по около 1 ч.л.). Отново се разбърква.
Когато лукът е поомекнал, се добавя спанакът, отново се разбърква и се оставя за кратко да се задуши. Следва пресния лук и печения пипер. Отново се разбърква. Когато зеленията е омекнала се прибавят яйцата - те се чукват в една купичка и се прибавят, без да биват разбивани.
Изсипват се и се разбърква енергично. След няколко минути, те вече са дръпнали - добавят се настърганият кашкавал и натрошеното сирене. 4-5 минути са му достатъчни, като съблюдавате да не загори и леко разбърквате.
При необходимост, посолете. Поднесете с добре охладено бяло вино и добра компания!