Начин на приготвяне
Активираме маята в половин купичка топло мляко с малко захар и брашно.
Яйцата със захарта разбиваме много добре, добавяме останалите продукти, настърганата кора от лимон, но без маста и олиото.
Пресяваме брашното и прибавяме от млечната смес и шупналата мая.
Започваме да месим, като постепенно добавяме от стопената мас и олио.
Разтягаме тестото и отново събираме, така няколко пъти или удряме в плота.
Оставяме тестото на топло, покрито с домакинско фолио, и след като е готово, го разделяме на няколко топки в зависимост колко козунака искаме.
Оформяме фитили, сплитаме ги рехаво по три или четири и свиваме краищата отдолу.
Оставяме на топло да втасат, след което ги мажем с разбит жълтък, мляко и олио. Посипваме обилно със захар и бадеми, печем в загрята фурна на 160 градуса.
Коментари