Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Миш маш»Тиквички и зелен лук, поляти с яйца

Тиквички и зелен лук, поляти с яйца

Потребител#184319Потребител#184319
Иноватор
3291k4732
Тиквички и зелен лук, поляти с яйца2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1
"Пролетна вкусотия с яйца - това е другото име на тази рецепта"

Необходими Продукти

  • тиквичка - 1 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 30мл
  • зелен лук - 1 връзка
  • меко сирене - 50 г
  • кашкавал - 50 г
  • сол
  • зехтин
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме тиквичката на четвъртинки, осоляваме ги и запържваме със зехтин в леко намазнен тефлонов тиган. 2-3 минути по-късно, след като тиквичките поомекнат, добавяме лука /нарязан/.

Разбиваме яйцата с млякото и сиренето настъргано. Добавяме сол и пипер. Изливаме върху тиквичките и лука. Запичаме от двата края.

Накрая поръсваме с настърган кашкавал и сервираме топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: