Цитрусова риба скумрия

РАГРАГ
Иноватор
328
13
11
2
14/04/2017
"Има нещо неустоимо в комбинацията - риба и цитруси "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 814
  • Преглеждания за месеца52
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • скумрия - 3 бр.
  • лимон - 1 бр.
  • портокал - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме скумриите от глави, опашки и вътрешности, измиваме и разполовяваме на две равни филета. Разтъкваме ги със сол и черен пипер.

Разбъркваме зехтина със сока от половин лимон, половин портокал, сол и чесъна, пресован предварително.

Заливаме рибата с маринатата, разклащаме, за да попие навсякъде, и оставяме за час на хладно.

След това подреждаме върху рибите кръгчета резенчета от останалите половинки портокал и лимон и печем до готовност в предварително загрята фурна.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар