Начин на приготвяне
Първо слагаме оцета да кипне със захарта и към тях прибавяме кетчупа и доматеното пюре. Вариме около 15 минути. Накрая слагаме и нишестето, разтворено в малко вода.
Взимаме пилешкото месо и го нарязваме на кубчета, които кубчета овкусява със сол, черен пипер и натревият глутамат. Оставяме ги да престоят за няколко минути, покрити с фолио.
Продуктите за панировката ги смесваме и разбиваме добре с бъркалката.
Взимаме нарязаното месо и го овалваме хубаво в панировката, след което го пържем на средна температура в сгорещено олио. След това го изваждаме върху хартия.
Оцедените пилешки хапки ги слагаме в чиния, а сладко киселият сос в купичка за допълнение към хапките.