Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Яйчен крем»Яйчен крем с плодове на фурна

Яйчен крем с плодове на фурна

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Яйчен крем с плодове на фурна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10-12 бр.
"Кремче на фурна - това е класически десерт, който непременно трябва да опитате"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1 л
  • захар - 250 г
  • ванилия - 1 шушулка
  • канела - 1 пръчка
  • индийско орехче - 1 цяло орехче
  • яйца - 5 жълтъка
  • плодове - около 200 - 250 г микс по избор (ягоди, малини, боровинки, къпини...)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете млякото в тенджера на котлона да се вари заедно с разполовената и остъргана шушулка ванилия, пръчката канела и цялото индийско орехче. Щом кипне, разбъркайте със захарта и оставете да ври около 20 минути. След това го оставете да изстине и го прецедете.

Отделно разбийте много добре жълтъците и при непрекъснато разбиване, добавяйте на тънка струйка млякото към тях. Готовия крем се разсипва в огнеупорни купички, на дъното на които сте разпределили почистени и подсушени плодове.

Купичките с яйчния крем се подреждат в тава на водна баня с течност до средата от височината на купичките. Слагат се да се пекат на 180 градуса за 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
42
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

мария
мария
не съм виждала да се слага цял индийски орех на каквато и да е гозба,обикновено се стърже на ренде,за да пусне аромата си
19.08.2013 17:53