Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Карагьоз във фолио на фурна

Карагьоз във фолио на фурна

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Карагьоз във фолио на фурна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Капагьоз - това е риба, който се пече в собствен сос ... и е супер вкусна"

Необходими Продукти

  • карагьоз - 2 бр. едър
  • зехтин - 3 с.л.
  • лимон - 2 резенчета
  • сол
  • черен пипер
  • лющян - 2 клонки
  • розмарин - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме карагьоза, махаме му главата и опашката и го измиваме.

Подсущаваме го с кърпа. Посоляваме рибата със сол и черен пипер.

Поръсваме и с малки сух розмарин. В коремчето поръсваме малко сол и черен пипер. Пъхаме вътре едно резенче лимон и една клонка пресен лющян.

С 1 ½ с.л зехтин намазваме карагьоза и го слагаме в фолио. Слагаме рибата върху парче фолио.

Загръщаме го добре около рибата. После подправяме и увиваме и другата риба.

Слагаме двете увити риби в тавичка във фурната и печем на 200 градуса до готовност.

Да ви е сладко!

Можем да поднесем с прясна салата или варени картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: