Курабии Весел Великден

Курабии Весел Великден
Снимка: Веселина Константинова
2 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
75 мин.
Порции
70
"Включете и децата при приготвянето на тези вкусни Великденски курабийки и празникът ще бъде гарантирано весел"

Необходими Продукти

  • За курабиите
  • брашно - 500 г
  • пудра захар - 250 г
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 100 г
  • ром - 2 с.л.
  • ванилия - 1 пакетче (0.2 г)
  • сода за хляб - 1/2 ч.л.
  • прясно мляко - 50 мл
  • За гарниране
  • белтъци - 1 бр.
  • пудра захар - 4 с.л.
  • сладкарска боя - безвредна
  • маршмелоу - бонбони
  • лимонов сок - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното. Добавете размекнатото масло, разбитите яйца, прясното мляко и останалите продукти. Замесете меко тесто. Покрийте го с фолио и го оставете за около 30 минути на студено.

Разделете тестото на 5 топки. Разточете всяка топка на кора.

С помощта на сладкарски формички изрежете желаните от вас курабийки.

Подредете в тава, застлана с домакинска хартия.

Изпечете в загрята фурна за кратко до порозовяване. Готовите сладки охладете.

Разбийте белтъка с пудрата захар и лимоновия сок до получаването на гъста глазура.

Оцветете с безвредни бои желаните от вас цветове.

Глазирайте великденските сладки. Гарнирайте част от тях с бонбони маршмелоу.

Курабиите Весел Великден са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: