Начин на приготвяне
Първо пригответе плешката, като я цепнете отдолу, за да се получи празно място и я осолете, нека престои така 2-3 часа преди да я напълните.
За плънката запържете нарязания лук в 3-4 с.л. олио, после добавете сварените и нарязани дреболии.
Прибавете измития ориз и 6-7 стръка ситно нарязан джоджен. Подправете със сол, черен и червен пипер и долейте чаена чаша вода. Когато водата е почти извряла дръпнете настрана и изчакайте ориза да поеме водата.
Напълнете плешката и добавете колкото може вода и зашийте. Пригответе кашичка от червен пипер, брашно и олио, с която намажете хубаво плешката.
Поставете я в тава с два пръста вода и останалите клонки джоджен, завийте с алуминиево фолио и печете на 250 градуса за половин час, после намалете на 200 и печете три часа, до готовност на месото - трябва да се къса лесно. Накрая запечете без фолио за 10-15 минути до приятен загар.