Начин на приготвяне
За изпълнението на тази рецепта ще ви е необходима голяма тенджера, четири стъклени бутилки, дървена решетка и къща с двор, или място, където да запалите огън.
Месото се разделя на порции. Измива се и се подсушава. Солта, смленият черен пипер и червен пипер се смесват в купа. Месото се овкусява подправките и се оставя поне за 30 минути да поеме от подправките.
Пресният лук се реже на едро, морковите на четвъртинки, а джоджена може да разделите на половинки. В голяма тава на дъното се нареждат 3 отворени стъклени бирени бутилки /0. 5 л/ с вода и една с вода и бира /смесено/.
Добавя се още около 1. 5 - 2 л вода и се поставя дървената решетка. Нарежда се месото, отгоре се разпределят лукът, морковите, джодженът и около 10 зрънца черен пипер. След това редим пак месо и зеленчуци. Отгоре нареждаме парчета масло.
От брашното и водата замесваме тесто, с което облепяме вътрешната страна на капака и по този начин го запечатваме. Върху капака слагаме нещо тежко, ние използвахме 2 тухли.
Поставяме тенджера върху запаления огън, който трябва да е слаб. Оставяме да се задушава за 4 часа. Обикновено завира след 1 ч и 30 мин. Сервирайте с дроб сарма.