Агнешко, задушено на огън

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
3123k6873
Агнешко, задушено на огън4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
240 мин.
Общо
300 мин.
Порции
16
"Съберете приятели и заедно пригответе на открито това страхотно агнешко - ето така празниците ни зареждат с много настроение"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 6 кг
  • пресен лук - 2 връзки
  • джоджен - 4 - 5 стръкчета
  • моркови - 5 бр.
  • бира - 250 мл светла
  • масло - 1 пакет /125 г/
  • сол
  • черен пипер - 1 пакетче /млян/
  • червен пипер - 1 пакетче
  • черен пипер - на зърна
  • вода - около 3. 5 - 4 л
  • За запечатката
  • брашно
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За изпълнението на тази рецепта ще ви е необходима голяма тенджера, четири стъклени бутилки, дървена решетка и къща с двор, или място, където да запалите огън.

Месото се разделя на порции. Измива се и се подсушава. Солта, смленият черен пипер и червен пипер се смесват в купа. Месото се овкусява подправките и се оставя поне за 30 минути да поеме от подправките.

Пресният лук се реже на едро, морковите на четвъртинки, а джоджена може да разделите на половинки. В голяма тава на дъното се нареждат 3 отворени стъклени бирени бутилки /0. 5 л/ с вода и една с вода и бира /смесено/.

Добавя се още около 1. 5 - 2 л вода и се поставя дървената решетка. Нарежда се месото, отгоре се разпределят лукът, морковите, джодженът и около 10 зрънца черен пипер. След това редим пак месо и зеленчуци. Отгоре нареждаме парчета масло.

От брашното и водата замесваме тесто, с което облепяме вътрешната страна на капака и по този начин го запечатваме. Върху капака слагаме нещо тежко, ние използвахме 2 тухли.

Поставяме тенджера върху запаления огън, който трябва да е слаб. Оставяме да се задушава за 4 часа. Обикновено завира след 1 ч и 30 мин. Сервирайте с дроб сарма.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
57
41
30
20
10
Дай твоята оценка: