Заек в гювече

TonyTony
Новак
813312
Заек в гювече3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
1 мин.
Общо
31 мин.
Порции
8
"Скок-подскок заекът скочил в глиненото гювече и .... заживели всички сити и засмени"

Необходими Продукти

  • заек - 1 бр.
  • бекон - 200 грама, нарязан на тънки
  • моркови - 3 бр.
  • лук - 2 глави
  • чесън - 2 скилидки
  • манатарки - 20 г сушени
  • бира - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заекът се нарязва на порции, морковите на тънки пръчици и лука на шайби. Манатарките се заливат с 150 мл вода и 50 мл бира за 5 мин.

Всичко се реди в гювечето: ред заек, покриваме равномерно с лук и чесън, 3-4 парчета от гъбите и бекон и повтаряме, докато продуктите свършат, като последният най-горен ред е лук.

Долива се със сока от манатарките и още 100 мл вода. Заекът се пече в загрята фурна на 180 градуса за около 1 час и половина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: