Мусака от тиквички с ориз и домати

Потребител#183012Потребител#183012
Новак
29
136
45
72
18/04/2017
"Мусака без месце - обещаваме ви, че ще се влюбите в нея "
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо8 111
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества
Мусака

Начин на приготвяне

Запържваме лука и тиквичките, по- късно към тях прибавяме и ориза, пържим го докато стане стъклен и наливаме вода 3 ч.ч., оставяме на среден огън да изври водата.

Преди да отнемем от огъня посоляваме и добавяме копъра.

Прехвърляме в тавичка и заливаме със сос Бешамел, който приготвяме, като разтопяваме маслото и в него изсипваме брашното докато леко се запържи и прибавяме млякото. Непрекъснато бъркаме, за да не станат бучки.

Печем на 180 градуса до готовност.

Правоъгълна тава с двойно емайлирано покритие
Приготвяй си тази рецепта с:
Правоъгълна тава с двойно емайлирано покритие
24.99 лв.
Виж ››

Когато искате и за месото място да има, и за гарнитурата - използвайте лесната за почистване правоъгълна емайлирана тава.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар