Агнешко бутче със сос Муслин

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Агнешко бутче със сос Муслин1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
125 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • агнешко бутче - 1 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • за соса
  • масло - 100 г (разтопено)
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 1 с.л. (препечено)
  • прясно мляко - 100 мл
  • кетчуп - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
  • за гарнитура
  • моркови - 500 г
  • картофи - 1 кг
  • масло - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчето се срязва от вътрешната страна, така че да се отделят костите. Посолява се, поръсва се с черния пипер, навива се на руло и се връзва с конец. Слагат се в тавичка костите и върху тях се слага месото.

Полива се с олиото, добавя се 1 чаша вода и се пече на силна фурна до златисто. Вади се от тавата, маха се конецът и месото се реже на филийки. Редят се в тавичка.

Приготвя се сосът Муслин, като в емайлиран съд се разбиват жълтъците с маслото и лимоновия сок. Съдът се слага на водна баня и сместа се бие с тел за яйца, докато се сгъсти като майонеза.

Отстранява се от котлона и се смесва с предварително смесените брашно, прясно мляко и кетчуп. Добавя се лимонов сок, сол и черен пипер и се излива върху месото.

Ястието се пече на силна фурна 10 минути. Сервира се с гарнитура от сварени моркови и картофи, нарязани на едро, заляти с горещо масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: