Начин на приготвяне
Загрейте зехтина в тиган на умерена температура. Запържете нарязания предварително лук за около 5 мин. или докато омекне. Добавете каймата и подправките.
Пържете и натискайте с лъжица докато каймата стане на трохи около 8-10 мин. Добавете бульона. Оставете да заври и намалете температурата. Гответе на тих огън около 20 мин.
Сварете кускуса според указанията на производителя на опаковката. При готовност разрохкайте кускуса с вилица и разбъркайте с кората от лимон и ментата.
Овкусете със сол на вкус. Изсипете кускуса в голяма чиния, отгоре изсипете каймата на купчинка и посипете с нарязани на едри парчета шамфъстък.
Телешката кайма по марокански с кускус е готова.
С кускус препоръчваме да опитате и рецептите ни за салата с кускус или вкусен пилаф.