Начин на приготвяне
Нарежете лука на ситно и сложете с малко олио да се задушава. Нарежете бланширания лапад, който преди това сте изчистили и попарили в солена вода.
Сложете лапада при лука и поръсете с нарязания на ситно джоджен, малко сол, запържете леко и сложете да се охлади. Разбийте яйцата със сиренето, трябва да получите гъста консистенция, разпънете корите и по дължина ги разполовете.
Взимате по 2 кори и намазвате с олио, слагате от лапада на две или три купчинки като между тях слагате от яйчената смес, на снимката ще ви стане по ясно. Навивате на руло, в двата му края пъхате по парченце масло и леко притискате.
В покрито с хартия за печене плаке редите готовите рулца, можете да размените местата на лапада и яйчената смес ако обичате повече сирене сложете на три места а лапад на две. Отгоре сложете парченца масло и печете в загрята фурна на 180 градуса.
Коментари