Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Мини хлебчета с чесън и риган

Мини хлебчета с чесън и риган

Елена СтойчовскаЕлена Стойчовска
Помощник Готвач
1878213021
Мини хлебчета с чесън и риган
Снимка: Елена Стойчовска
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Стане ли дума за хлебчета, размерът няма значение - само вкусът и ароматът"

Необходими Продукти

  • брашно - 700 г
  • прясно мляко - 300 мл
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • прясна мая - 1/2 кубче
  • масло - 100 г
  • чесън - на вкус
  • риган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото се затопля и в него се натрошава кубчето мая, заедно със захарта и 1 с.л. брашно. Разбърква се и се оставя на страна да се активизира маята.

Яйцата се разбиват. Добавят се към шупналата мая и се разбърква.

Брашното се пресява в купа, добавя се солта, постепенно се прибавя яйчената смес и се замесва меко, нелепнещо тесто. Наръсва се с малко брашно, покрива се с кърпа и се оставя на топло да втаса, докато удвои обема си.

Плънката се приготвя, като маслото се разтопява и се разбърква с пасирания чесън. Можете да добавите и малко риган за аромат.

Втасалото тесто се премесва отново, като се внимава да се запази пухкавостта и мекостта. Разделя се на 10 части и се разточват леко на правоъгълници. Намазват се обилно с плънката и се навиват на рула.

* Аз оформих и няколко кръгли питки, тъй като са идеални за сандвичи.

Плоска тава се застила с хартия за печене. Багетките се подреждат, намазват се с малко масло и се поръсват със сол и риган. Оставят се да втасат. Можете да им направите диагонални прорези.

Пекат се до готовност в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: