Обърнат ябълков сладкиш

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
14k
3k
9k
16
21/04/2017
"Ябълковият сладкиш няма права и обратна страна, а само вкусна такава "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
25 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо115 580
  • Преглеждания за месеца1233
  • Преглеждания за седмицата81
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена25

Необходими Съставки

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 2 ч.ч.
  • масло - 125 г
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • ябълки - 4 - 5 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тавичка сипете равномерно захарта и добавете нарязаното на кубчета масло, на слаб огън гответе до златист карамел.

Нарежете обелените ябълки на тънки резени (полумесеци) и наредете върху карамела едно до друго на ветрило.

В купа разбийте яйцата с останалото количество захар, добавете брашното смесено с бакпулвера и разбъркайте до гладка смес.

Сипете сместа върху наредените ябълки и печете в предварително нагрята фурна на 180 градуса до готовност на сладкиша.

Още топъл, обърнете ябълковия сладкиш в подходяща чиния. По тавата е останал карамел и за това, сипете 1 ч.ч. вода и поставете в нагрятата фурна да се разтопи до кипване.

Залейте сладкиша с получения сироп, оставете да се охлади напълно преди сервиране.

Механично метално сито за хубаво тесто-6%
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Кака и Батко
Кака и Батко
27.02.2019 21:14
Рецептата е страхотна и сладкишът се получава всеки път.
Благодаря за уточнението на Lina Gergova - важно е!
Аз си позволих да експериментирам с добавяне на ванилия в тестото за блата (4 гр.), нарязани орехи върху ябълките и канела на вкус.
1
1
Анелия Цонева
Великолепна рецепта, децата ми го отупаха за отрицателно време.
4
0
Lina Gergova
Lina Gergova
21.08.2018 18:32
Стана чудесен. Има грешка в рецептата - пише за карамела да се сложи захарта, а после останалата захар. Аз го направих с 1 ч.ч. в карамела и 1 ч.ч. в сместа и се получи много добре.
34
3