Обърнат ябълков сладкиш

21/04/2017
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф850488307
"Ябълковият сладкиш няма права и обратна страна, а само вкусна такава "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
24 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо92 602
  • Преглеждания за месеца4283
  • Преглеждания за седмицата395
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена24

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тавичка сипете равномерно захарта и добавете нарязаното на кубчета масло, на слаб огън гответе до златист карамел.

Нарежете обелените ябълки на тънки резени (полумесеци) и наредете върху карамела едно до друго на ветрило.

В купа разбийте яйцата с останалото количество захар, добавете брашното смесено с бакпулвера и разбъркайте до гладка смес.

Сипете сместа върху наредените ябълки и печете в предварително нагрята фурна на 180 градуса до готовност на ябълковия сладкиш.

Още топъл, обърнете сладкиша в подходяща чиния. По тавата е останал карамел и за това, сипете 1 ч.ч. вода и поставете в нагрятата фурна да се разтопи до кипване.

Залейте сладкиша с получения сироп, оставете да се охлади напълно преди сервиране.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Анелия Цонева
Великолепна рецепта, децата ми го отупаха за отрицателно време.
5
0
Lina Gergova
Lina Gergova
21.08.2018 18:32
Стана чудесен. Има грешка в рецептата - пише за карамела да се сложи захарта, а после останалата захар. Аз го направих с 1 ч.ч. в карамела и 1 ч.ч. в сместа и се получи много добре.
26
2

Виж всички коментари или напиши такъв