Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Енчиладас»Печени енчилади с телешка кайма и чоризо

Печени енчилади с телешка кайма и чоризо

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Печени енчилади с телешка кайма и чоризо
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Винаги сме в настроение за мексиканска кухня и студена бира, винаги"

Необходими Продукти

  • зехтин - 1 с.л
  • лук - 1 малка глава
  • чесън - 1 скилидка
  • телешка кайма - 500 г
  • чоризо - 200 г
  • червен пипер - 1 с.л. пушен
  • кимион - 2 ч.л. смлян
  • риган - сух 1 ч.л
  • сол - 1 ч.л
  • пюре - доматено 2 с.л
  • домати - на кубчета 2 консерви от 400 г
  • боб - 1 консерва 400 г
  • тортили - 6 големи
  • чедър - настърган 100 г
  • моцарела - настъргана 120 г
  • пипер - черен 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина в тиган на умерено висока температура. Нарежете чоризото на малки парченца и го запържете в зехтина за около 2 мин. Намалете температурата и добавете нарязаните на дребно лук и чесън. Гответе още около 3 мин.

Добавете каймата, червения пипер, кимиона, риган и солта. Пържете като разбърквате и натискате, докато каймата стане на малки парченца и промени цвета си (около 15 мин.).

Добавете едната лъжица доматено пюре и едната консерва домати на кубчета. Гответе около 10 мин. Добавете боба и разбъркайте хубаво за да се смесят равномерно. Загрейте фурната на 180 градуса.

Напълнете тортилите със сместа от боб и кайма. Направете ги на рулца и ги поставете в тава за печене. Смесете останалото доматено пюре с доматите на кубчета от другата консерва.

Поръсете върху тортилите. Поръсете с настърганите моцарела и чедър.

Печете енчиладите във фурната на средно ниво около 15 минути до позлатяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

marcheva14
marcheva14
Нина, здравей!
Разрешавам си да кача още две снимки към твоята прекрасна рецепта, разлика в съставките няма, освен , че съм ползвала черен боб. Благодаря!
25.04.2017 23:08
marcheva14
marcheva14
Нинче, това е една разкошна рецепта и аз много често я приготвям и с боб и с пиле. Много е вкусно! Но когато е приготвям с боб ползвам черен/червен такъв, пробвай, единственото което не добавям е Чоризо за сметка на много Пармезан и Моцарела. Чета си и преглъщам.
Поздрав!
23.04.2017 11:44
1