Начин на приготвяне
Загрейте зехтина в тиган на умерено висока температура. Нарежете чоризото на малки парченца и го запържете в зехтина за около 2 мин. Намалете температурата и добавете нарязаните на дребно лук и чесън. Гответе още около 3 мин.
Добавете каймата, червения пипер, кимиона, риган и солта. Пържете като разбърквате и натискате, докато каймата стане на малки парченца и промени цвета си (около 15 мин.).
Добавете едната лъжица доматено пюре и едната консерва домати на кубчета. Гответе около 10 мин. Добавете боба и разбъркайте хубаво за да се смесят равномерно. Загрейте фурната на 180 градуса.
Напълнете тортилите със сместа от боб и кайма. Направете ги на рулца и ги поставете в тава за печене. Смесете останалото доматено пюре с доматите на кубчета от другата консерва.
Поръсете върху тортилите. Поръсете с настърганите моцарела и чедър.
Печете енчиладите във фурната на средно ниво около 15 минути до позлатяване.
Коментари
Разрешавам си да кача още две снимки към твоята прекрасна рецепта, разлика в съставките няма, освен , че съм ползвала черен боб. Благодаря!
Поздрав!