Хлебчета с овесени ядки и семена

23/04/2017
"Усещате ли аромата, който се носи от кухнята? Божествен е "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо865
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разбърква в хладка вода със захарта и оставяме да шупне. Сипват се в купа бялото брашно, брашното от ленено семе, царевично брашно, сол, овесени ядки и се разбърква с вилица да се смесят.

В средата се оформя кладенче, сипва се киселото мляко, олиото, яйцето и активираната мая.

Разбърква се с вилица на топка тесто, докато е възможно, после се сипва на плот поръсен с пълнозърнесто брашно и се меси докато спре да лепне.

Оставя се на топло да втаса 40 минути, разделя се на 7-8 части и се оформят хлебчета като краищата леко се изтъняват. Нареждат се в широка тава върху хартия за печене, намазваме отгоре с олио, поръсваме семена и с нож се правят по три разреза.

Печем в загрята фурна 170 -180 градуса докато се зачервят около 30 минути. Поднасяме топли. Вкусни и здравословни!

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар