Начин на приготвяне
От продуктите се омесва средно меко тесто, като не е нужно да се активира маята предварително. Тестото се оставя на топло да втасва.
След това се разделя на 4 части - от всяка се разточва кора.
Хубаво е да се очертава с капак от тенджера кората, за да се получат еднакви кифлички.
Всяка част се разточва на кръг. Дели се на 8 сектора. Във всеки сектор се поставя по 1/2 ч.л. нукрема откъм широката част. Навива се напред и се получава кифличка.
Приготвените кифлички се редят в тавата от фурната, застлана с хартия за печене.
Покриват се и се изчакват на топло да втасат.
След това се намазват с белтък, поръсват се със захар и се пекат във студена фурна, която се включва на 180 градуса.
Пекат се до приятен загар.
Коментари