Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Заешка Супа»Пъстра заешка супа с просо

Пъстра заешка супа с просо

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k3k4
Пъстра заешка супа с просо
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4
12/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
2
"Не че нещо, но тази заешка супа с просо има всички шансове да се превърне в новата любима супа през зимата и леко да измести пилешката от първото място"

Необходими Продукти

  • заешко месо - 300 г с кости
  • моркови - 1 бр.
  • селъри - 1 стрък
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 бр. малка
  • картофи - по желание
  • просо - 2 с.л.
  • жълтъци - 1 бр.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • девисил - щипка
  • магданоз - щипка
  • черен пипер - щипка
  • лимонов сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете заешкото месо. Добре е да е с кости, от тях супата става по-вкусна и плътна.

Сложете месото в тенджера, налейте около 1 и половина литра вода и кипнете. Оберете пяната с решетъчна лъжица.

Варете месото около 30 мин., след което добавете нарязаните на ситно морков, лук, целина и чушка. Може да сложите и един картоф. Сварете до готовност на зеленчуците.

Извадете месото от супата, обезкостете и върнете отново в тенджерата. Овкусете с щипка девисил и магданоз.

Добавете 2 с.л. просо, продължете варенето още 7-8 мин. и свалете тенджерата от котлона. Разбийте с вилица един жълтък с 2 с.л. кисело мляко.

Налейте черпак от горещата заешка супа в застройката, разбъркайте добре и върнете в тенджерата. Подправете с щипка черен пипер и няколко капки лимонов сок.

Забележка: Може да запържите леко месото със зеленчуците и след това да налеете вода и доварите супата!

Да ви е сладко! Страхотна пъстра заешка супа с просо!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: