Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхнии»Зелен фасул по португалски

Зелен фасул по португалски

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Зелен фасул по португалски
Снимка: Sevdalina Irikova
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Не се притеснявайте, няма да ви караме да ядете само зелен фасул, в тази рецепта има и ароматни наденички"

Необходими Продукти

  • кромид лук - 1 бр. голяма глава
  • червена пиперка - 1бр.
  • чесън - 2 бр. скилидки
  • зехтин - 2 с.л.
  • домати - 400 г консерва
  • моркови - 2 бр.
  • картофи - 200 г
  • пеперони - 50 г *
  • зелен фасул - 300 г консервиран + 200 мл от течността му
  • шунка - 200 г
  • царевично брашно - 1 с.л.
  • стафиди - 3 с.л.
  • вода - 3 с.л.
  • черен пипер - 1 к.л. смлян
  • червен пипер - 1 к.л. лют
  • сол - 1 ч.л.
  • джоджан - за украса
  • заквасена сметана - за гарниране на порцията
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме лука, пиперката, чесъна и зехтина в подходящ съд. Похлупваме и оставяме на пълна мощност за 3 минути, като разбъркваме непрекъснато.

Добавяме бульона, доматите, морковите и картофите, нарязани на ситни зарчета. Готвим 10 минути на силен огън, докато зеленчуците омекнат.

Сипваме пеперони, фасула и шунката, нарязана на ситни зарчета, и оставяме да къкри на слаб огън до готовност и до изпаряване на водата.

Смесваме царевичното брашно, размито в студената вода, и го изливаме в ястието. Добавяме черния пипер, лютивия пипер и солта.

Готвим още 3 минути, като разбъркваме енергично, докато ястието се сгъсти, и започне да завира.

Сервираме с клонче джоджан и гарнираме с лъжица сметана.

*Ако не откриете италианските суровопушени наденички пеперони, може да ги замените с чоризо или друга наденичка с аромат на чесън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: