Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Колбаси»Бирени мезета»Плоски наденички по тракийски

Плоски наденички по тракийски

Krasi VangelovKrasi Vangelov
Чирак
1813353
Плоски наденички по тракийски
Снимка: Krasi Vangelov
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Значи, стане ли дума за наденички, не държим на формата - само на гарнитурата и бирата"

Необходими Продукти

  • наденица - 700 г прясна
  • олио - 100 мл
  • домати - 450 г
  • чушки - 4 бр. зелени
  • люти чушки - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • бяло вино - 120 мл
  • сол
  • черен пипер
  • захар - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте лука и чесъна на много ситно. Чушките и доматите нарежете на кубчета.

Запържете първо лука за няколко минути до омекване, след това прибавете чушката и чесъна. Пържете до полуготовност и налейте бялото вино.

Гответе до изпаряване на виното и тогава сложете доматите със захарта, подправете със сол и пипер и оставете да къкри на умерен огън 15-20 минути.

Сложете на огъня тиган с една супена лъжица олио. Надениците срежете надлъжно и сплескайте. Запечете ги до загар и от двете страни. Сервирайте заляти със доматено-пиперковата гарнитура или подредете в чиния със гарнитурата отстрани.

По желание може да добавите и по едно яйце на очи към всяка порция.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.3
56
41
30
21
14
Дай твоята оценка: