Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пиле с гъби и картофи в сметанов сос

Пиле с гъби и картофи в сметанов сос

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Пиле с гъби и картофи в сметанов сос
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"За нещо вкусничко сте зажаднели? Ето го и нашето предложение"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 8 бр. парти
  • гъби - 250 г
  • картофи - 500 г
  • домати - 1 - 2 бр. от консерва
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • бульон - 200 мл пилешки
  • сметана - 100 мл
  • кашкавал - 50 г
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете бутчетата. Поръсете ги със сол и черен пипер. Обелете и нарежете картофите на филийки. В тиган сгорещете малко олио.

Добавете скилидките чесън и изпържете картофите до полуготовност. Извадете ги в чиния и в същата мазнина изпържете бутчетата. Извадете и тях в чиния. Долейте малко мазнина и изпържете гъбите.

След това прибавете намачканите домати, прибавете месото и налейте бульона. Прибавете подправките и оставете на котлона да поври, около десетина минути.

В намаслена тавичка подредете картофите. Върху тях наредете бутчетата и залейте със соса. Ако е необходимо, долейте още бульон. Печете на 200 градуса, около 40 минути.

Към края извадете тавата, поръсете с настърган кашкавал и залейте със сметаната.

Върнете пилето с картофите във фурната за няколко минути.

Пилето с гъби и картофи в сметанов сос е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
57
41
30
20
10
Дай твоята оценка: