Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Костур на скара

Костур на скара

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Костур на скара2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
70 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5-6

Необходими Продукти

  • костур - 1, 5 по - едър
  • лимонов сок - от 2 лимона
  • зехтин - 100 мл
  • оцет - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете костура добре, измийте го и го подсушете. Добре го поръсете със сол и черен пипер. Накиснете го в лимоновия сок и зехтина за 1 час.

Загрейте на средна степен добре намазнената скара, подреждайте отгоре рибата и изпечете костура до готовност от двете страни.

Намазвайте рибата в мазнина при нужда преди да я обърнете. Поднесете с гарнитура от задушени картофи или зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
51
43
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
А къде е фолиото
20.09.2021 23:06