Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Спанак с тофу от нахут

Спанак с тофу от нахут

Потребител#184319Потребител#184319
Иноватор
3291k4732
Спанак с тофу от нахут2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
2
"Царе сме на постните вкусотии, истински кулинарни царе"

Необходими Продукти

  • спанак - 200 г
  • тофу от нахут - 100 г
  • ябълки - 1 бр.
  • кисело мляко - 200 г
  • ябълков оцет - 2 с.л.
  • сол
  • зехтин
  • ленено семе
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спанакът се почиства, измива и нарязва. Нарязваме тофуто на кубчета. Шансът да разполагате с тофу от нахут е малък, може да се използва соево тофу, което се предлага в големите търговски вериги.

Нарязваме ябълката.

Киселото мляко се разбърква с леко киселинен ябълков оцет или лимонов сок, добавя се сол и зехтин и се завива върху продуктите.

Разбърква се добре и се сервира с ленено семе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: