Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от гъше месо с мляко и целина

Супа от гъше месо с мляко и целина

Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Мастър Шеф
1719886745
Супа от гъше месо с мляко и целина1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • гъше месо - 500 г
  • моркови - 1 бр
  • целина - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • черен пипер - 5 г
  • сол - 5 г.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото поставете в тенджера. Залейте със студена вода. Оставете да заври.

След завиране поставете морковите, целината и лука, нарязани на кубчета. Варете така докато месото стане готово.

Готовото месо извадете и нарежете ситно за супата. Бульона прецедете, а разварените зеленчуци пасирайте.

Върнете ги обратно в бульона, заедно с месото. Прибавете прясното мляко и виното. Посолете.

Оставете супата отново да заври. Сервирайте докато е гореща.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: