Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен пай»Хрупкав пролетен пай

Хрупкав пролетен пай

Хрупкав пролетен пай
Снимка: Веселина Константинова
5 / 10с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Пролетта идва с аромат на току що изваден от фурната пай със сметана и свеж спанак"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 5 бр.
  • спанак - 300 г
  • масло - 100 г
  • чесън - 1 стрък зелен
  • лук - 2 стръка зелен
  • гъби - 5 - 6 бр. печурки
  • сметана - 200 мл. готварска
  • прясно мляко - 100 мл.
  • сирене - 100 г
  • кашкавал - 100 г
  • магданоз - сух
  • яйца - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лука и чесъна и ги нарежете на ситно. Загрейте половината от маслото и задушете зеленчуците.

Прибавете нарязаните на филийки гъби. Добавете и спанака. Овкусете със сол.

След като спанакът омекне, махнете съда от котлона. Охладете.

Разтопете останалото масло. Намажете формата за печене.

Сложете едната кора, като подгънете и повдигнете крайчетата. Поръсете с масло. Работете така и с останалите кори.

Изсипете в средата зеленчуковата плънка. Поръсете с натрошено сирене.

Разбийте яйцата, добавете сметаната и прясното мляко. Полейте със сместа. Изпечете пая на 180 градуса до готовност.

В края на печенето поръсете с настърган кашкавал и допечете до стопяването му.

Поръсете готовия солен пай със сух магданоз.

Хрупкавият пролетен пай е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
513
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Веселина Гатева
Веселина Гатева
А не е ли БАНИЦА със спанак.Българи сми все пак.
01.05.2017 17:53
8
1