Начин на приготвяне
Прясното мляко се затопля леко. След което се изсипва в по-дълбока купа. Към него се прибавя маята и захарта. Разбърква се хубаво.
Содата за хляб се прибавя към киселото мляко. Прибавят се и останалите продукти за тестото, като брашното се прибавя накрая. Замесва се меко тесто.
Готовото тесто се оставя да втаса за около 30-тина минути.
През това време кашкавалът се нарязва на малки парчета.
След като тестото е втасало, се разделя на малки топки. Тавата се помазва с олио и се набрашнява. В средата на всяка топка тесто се слага по малко кашкавал. Топката тесто се помазва хубаво от всички страни с краве масло.
След което се редят плътно в тавата. Това се повтаря до изчерпване на продуктите.
В дълбока купа се разбиват яйцата и към тях се натрошава сиренето. Със тази смес се заливат топките тесто. Питката се пече в предварително загрята фурна на 180-200 градуса за около 40 минути.