Начин на приготвяне
Премахнете обвивката от наденичките и запържете каймата на сух дълбок тиган за около 10 мин, докато покафенее. Натискайте и разбърквайте, за да стане каймата на малки парченца.
Почистете и нарежете гъбите на малки парчета. Нарежете бекона на кубчета. Извадете от тигана запържената кайма и сипете гъбите и бекона.
Пържете до златисто на бекона около 10 мин. Върнете месото от наденичките и дръжте сместа на топло.
Междувременно сварете пастата според указанията на производителя. Смесете 40 г от пармезана с яйчения жълтък, по-голямата част от магданоза и заквасената сметана. Разбъркайте хубаво соса.
Смесете пенето с месната смес. Загрейте на слаб котлон и добавете соса. Разбъркайте хубаво и добавете малко от водата, в която е вряла пастата.
Гответе още няколко минути и сервирайте готовата паста поръсена с допълнителни пармезан и магданоз.
Пенето с гъби и наденички е много вкусно.