Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Сиропиран пай с праскови

Сиропиран пай с праскови

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Сиропиран пай с праскови
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8 парчета
"Нежен, сочен и много ароматен пай, чиято рецепта се предава от майка на дъщеря"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр.
  • захар - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - ½ пакетче
  • ванилия - 1 прахче
  • масло - 125 г
  • брашно - 1 ½ ч.ч.
  • праскови - 5 бр. големи и добре узрели
  • сироп
  • захар - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте яйцата със захарта с миксер, добавете поетапно пресятото брашно, смесено с бакпулвера и ванилията.

Намажете равномерно средно голяма тава с мекото масло, подредете предварително обелените и нарязани праскови и изсипете отгоре кексовата смес.

Печете в предварително нагрята фурна на 200 градуса до готовност.

Обърнете пая в подходяща чиния или поднос, оставете да се охлади напълно.

Пригответе си сиропа, като обедините съставките и поставите на огъня до заври.

С горещия сироп залейте равномерно пая, a след като се охлади, поръсете с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: