Богаташки гювечета

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
2143k7641
Богаташки гювечета
Снимка: Невена Блажева Иванова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Богаташите да си ядат миниатюрните порции в ресторантите, ние ще си хапнем с удоволствие от тези богаташки гювечета"

Необходими Продукти

  • за 5 гювечета
  • наденица - 2 парчета варена с чубрица
  • луканка - 100 г
  • суджук - 100 г
  • масло - 5 с.л.
  • доматен сок - 500 мл
  • лютеница - 5 ч.л. едросмляна
  • печени чушки - 5 бр. червени
  • сирене - 250 г
  • кашкавал - 250 г
  • печурки - 370 г консервирани нарязани
  • домати - 1 бр.
  • топено сирене - 5 триъгълничета
  • яйца - 5 бр.
  • маслини - с чушка
  • чушки - 1/2 зелена +1/2 червена
  • чубрица
  • червен пипер
  • магданоз - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, започвам с подготвяне на продуктите, като наденицата нарязвам на колелца, суджука и луканката - на съвсем тънки парченца, печените чушки - на парчета, сиренето натрошавам, кашкавала настъргвам на едро ренде, пресните чушки нарязвам на колелца, домата на шайби, топеното сирене - на малки парчета.

В гювечетата слагам по лъжичка краве масло и слагам в затоплена фурна да се разтопи. Размазвам и с помощта на четчица по стените и дъното.

Разпределям и подреждам изброените продукти в гювечетата, като на дъното сипвам доматения сок, слагам лъжица лютеница, нарязяната наденица, луканката и суджука, печените чушки, натрошеното сирене, поръсвам с чубрица, парченца пресни чушки, отцедените гъби, настъргания кашкавал, шайбите пресни домати, а върху тях завършвам с парченцата топено сирене.

Захлупвам с капачетата, слагам в загрятата фурна да печем за 30 мин.

Изваждам, чуквам във всяко гювече по едно яйце, поръсвам с червен пипер и допичам до готовност на яйцето.

След запичане на яйцето изваждам от фурната, леко охлаждам и поднасям гювечетата с маслините, пресния магданоз и по желание люти чушлета.

Вкусно да ви е!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
518
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Страхотно ще се получи ако всичко е домашно ...иначе ...0
15.12.2023 01:32
1
Христо Славейков
Христо Славейков
Страхотно гюведже се получи, мноого вкусно!!! Относно някои технологии при подготовката....Съгласен съм с Миро, че има риск гюведжетата да се пукнат в загрята фурна, а освен това маслото преди това просто може да се разтопи в микровълновата фурна, в самите гюведжета за не повече от 50 секунди....
21.11.2019 20:17
5
1
1
Покажи всички подкоментари
Miro
Miro
"Захлупвам с капачетата, слагам в загрятата фурна да печем за 30 мин."
Не мисля че е добра идея да слагаме гювечета в загрята фурна.
29.07.2018 21:09
52
2