Богаташки гювечета

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
186
2k
693
784
1
01/05/2017
"Богаташите да си ядат миниатюрните порции в ресторантите, ние ще си хапнем с удоволствие от тези богаташки гювечета "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
51 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо269 885
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата23
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена51

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, започвам с подготвяне на продуктите, като наденицата нарязвам на колелца, суджука и луканката - на съвсем тънки парченца, печените чушки - на парчета, сиренето натрошавам, кашкавала настъргвам на едро ренде, пресните чушки нарязвам на колелца, домата на шайби, топеното сирене - на малки парчета.

В гювечетата слагам по лъжичка краве масло и слагам в затоплена фурна да се разтопи. Размазвам и с помощта на четчица по стените и дъното.

Разпределям и подреждам изброените продукти в гювечетата, като на дъното сипвам доматения сок, слагам лъжица лютеница, нарязяната наденица, луканката и суджука, печените чушки, натрошеното сирене, поръсвам с чубрица, парченца пресни чушки, отцедените гъби, настъргания кашкавал, шайбите пресни домати, а върху тях завършвам с парченцата топено сирене.

Захлупвам с капачетата, слагам в загрятата фурна да печем за 30 мин.

Изваждам, чуквам във всяко гювече по едно яйце, поръсвам с червен пипер и допичам до готовност на яйцето.

След запичане на яйцето изваждам от фурната, леко охлаждам и поднасям гювечетата с маслините, пресния магданоз и по желание люти чушлета.

Вкусно да ви е!

Традиционно българско гювече с капак
Приготвяй си тази рецепта с:
Традиционно българско гювече с капак
4.49 лв.
Виж ››

Търкулнало се гювечето и си намерило похлупака или защо във всеки дом трябва да има по едно такова глинено гювече с капак.

Рейтинг

5 16
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Христо Славейков
Страхотно гюведже се получи, мноого вкусно!!! Относно някои технологии при подготовката....Съгласен съм с Миро, че има риск гюведжетата да се пукнат в загрята фурна, а освен това маслото преди това просто може да се разтопи в микровълновата фурна, в самите гюведжета за не повече от 50 секунди....
1
0
Miro
Miro
29.07.2018 21:09
"Захлупвам с капачетата, слагам в загрятата фурна да печем за 30 мин."
Не мисля че е добра идея да слагаме гювечета в загрята фурна.
43
2