Телешко Уелингтън

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Телешко Уелингтън3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Има рецепти, които са измислени, за да впечатляват с вкус и визия и тази е от тях"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 1 лист, около 300 г
  • телешко месо - 700 г телешко бон филе
  • гъши пастет - - 150 г
  • масло - 125 г
  • бадеми - 50 г осолени
  • яйца - 1 брой
  • бяло вино - 3 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • черен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отстранете ципата на телешкото и обилно го поръсете сол и черен пипер. Разтопете маслото в съд на котлона и добавете олиото.

Сложете телешкото да се запържи равномерно от всички страни. Извадете го и оставете добре да изстине.

Сложете бутертестото в широка намазнена тава и го намажете с гъшия пастет. Отгоре поръсете със смлените бадеми и напръскайте с бялото вино.

Телешкото бонфиле, предварително охладено, сложете върху тестото и завийте на солено руло, като добре притиснете и затворите краищата.

Намажете отгоре с разбито яйце и сложете телешко Уелингтън да се пече в предварително загрята до 180-200 градуса фурна за 35-40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
56
44
31
22
10
Дай твоята оценка: